torsdag, november 27, 2014

Mellanspel

Ah, ett helt oskrivet blad. Vad ska vi hitta på här då? Skriva om allt eller intet? Förmodligen något där emellan. Fast med inslag av allt men framför allt av intet. Vad som är vad får den fantasifulle läsaren själv klura ut. Oftast görs detta med hjälp av tycke och smak. Denna kombination - text, tycke, smak - skapar sedan en helhet för den läsande och en halvhet för den skrivande. Den skrivande får skaffa sig en egen helhet.

Nåväl, nog om detta.

Känner du av dagarna? Känner du hur de, ja vad gör de? Vibrerar på något sätt. Fredag vibrerar något alldeles extra, men alla veckans dagar har sina egna frekvenser.

Nej, jag har inte tänkt igenom det där ovan. Och ett ogenomtänkt blogginlägg - vilket som helst här - är bättre att hoppa över. Ta istället en titt på himlen en molnfri kväll. Titta på den lilla månskärvan som hänger där en bit från den del av himlen som ännu inte är helt mörk. Lyssna på staden. Ta ett djupt andetag (alltid dessa djupa andetag) och känn novemberkylan. Låt dig omslutas av mörkret och den anonymitet det ger. Ta en promenad och passa på att ha tankesällskap med något gott under den, för du kan ändå inte lösa något av det andra i livet just då. Nu ska jag avsluta detta inlägg så att annat kan göras.

Inga kommentarer: